בעיות זיקפה

בעיות זיקפה מוגדרות כמצב בו הגבר אינו מסוגל להגיע למצב של זיקפה, או לשמור על זיקפה מספקת לצורך קיום יחסי מין תקינים. זוהי בעיה שכיחה מאוד הפוגעת בגברים בכל קשת הגילאים, אך עדיין נמצאת שכיחה יותר אצל גברים מבוגרים.

ממה נוצרות בעיות זיקפה?

בעיות זיקפה יכולות להגרם ממגוון של גורמים: פיזיולוגים, פסיכולוגים וגורמים הקשורים בסגנון החיים.

גורמים פיזיולוגים לבעיות זיקפה, כוללים סכרת, לחץ דם גבוה, מחלות לב, השמנת יתר ונטילת תרופות שונות. כמו כן, טראומה באיזור האגן והפין וכן ניתוחים, יכולים גם הם להוות גורם.

גורמים פסיכולוגים העלולים לפגוע בזיקפה, כוללים חרדה, מתח, דכאון ובעיות במערכות היחסים.

גורמים הקשורים באורח החיים כוללים עישון, שתיית אלכוהול וחוסר פעילות גופנית.

עד כמה נפוצות בעיות בזיקפה?

מאמר משנת 2016 שהתפרסם ב- Journal of Sexual Medicine, מדווח כי בקרב גברים בני 40 עד 70, ישנו שיעור של 39.3% עם בעיות זיקפה. עם העליה בגיל, ישנה עליה בשכיחות ל-52.5% בקרב בני 60-70.

מאמר אחר שפורסם בשנת 2018, דיווח כי שיעור בעיות הזיקפה בישראל, אצל גברים בגילאי 40-70, הינו 49.5%.

במילים אחרות, בעיות זיקפה הינן תופעה שכיחה בקרב גברים ובעיקר בקרב האוכלוסיה הבוגרת יותר. אז אם הגעת לעמוד הזה, דע שאתה בחברה טובה 🙂

טיפול ״זוקף כפופים״

טיפול "זוקף כפופים" הוא טיפול המשקם את הזיקפה, על ידי הגברת זרימת דם בפין. כלי הדם הנוספים מגבירים את אספקת הדם לאזור ובכך מחזקים את הזקפה.

במהלך הטיפול לוקחים מן המטופל דגימת דם, ״מסרקזים״ בצנטריפוגה, ומן הפלסמה של הדם מפיקים חלבונים ספציפיים שהם פקטורי צמיחה וגדילה שיש באופן טבעי בגוף. את התרכיז שמתקבל מזריקים לשלושה אזורים בפין בהזרקות שטחיות: שורש הפין, אמצע ובקצה.

כתוצאה מההליך, נוצר "בוסט" של תהליך צמיחת כלי דם נוספים, היוצרים "רשת" כלי דם, שמעבר לאספקת הדם המוגברת, מעניקים גם נוטריינטים (חומרי הזנה) לרקמות שונות בפין.

כמה?

בממוצע, מטופלים עוברים סדרה של 4 טיפולים בטווח של כ-3 שבועות בין טיפול לטיפול. במקביל מומלץ לשלב טיפול של גלי הלם שמחזקים את האפקט ואת התוצאה (בין 4 ל-6 טיפולים)
מחיר טיפול בגלי הלם: 600 שח
במקביל קיימות המלצות לשילוב גלי הלם בתדר נמוך ובמשאבת פין.

עלות הטיפול: 1,300 ש״ח
ייעוץ ניתן ללא עלות

ניתן ליצור קשר טלפוני או להשאיר הודעת ווטסאפ ונשמח לעזור לקבוע תור לייעוץ. בשעת היעוץ, תוכלו להכיר את הרופאה המטפלת, לשאול שאלות וכמובן שהרופאה תוכל לשמוע את הרקע הרפואי ולייעץ בהתאם.